Блог

Cascara - чаят от кафе 29.05.2018 02:33 pm

Cascara - чаят от кафе

"Cascara" в буквален превод от испански означава «обвивката на плода». В света на кафето ние използваме думата Cascara за изсушената месеста част на кафеената черешка.
Тази Cascara обикновено се разглежда като страничен продукт от процеса на обработката на кафето. След като се отдели месестата част от черешката най-често се използва като компост за наторяване.

Cascara

Консумирайки се първоначално в определени страни в които се отглежда кафе като Йемен където се нарича Qishr (гореща напитка, направена от Cascara, джинджифил и понякога канела или индийско орехче), Cascara напоследък се превърна в модна напитка в кафенетата. В действителност напитката от Cascara в Йемен е по-популярна от кафето. В Боливия, е известена като Sultana, където се пие с или без добавена канела. Cascara се приема за първата напитка направена от кафееното растение, преди зърната да са печени и да са използвани за приготвянето на кафето, което познаваме днес. Това не е чай Cascara Sagrada (Rhamnus Purshiana), който е известен като мощно слабително ... така че няма нужда да се притеснявате!

Cascara се приготвя чрез метода на инфузия, като чай. Съдържанието на кофеин в така приготвената напитка е доста ниско като остава ниско дори при продължителни инфузии. Въпреки това притежава ободрителен ефект който очевидно не се дължи на кофеина а може би на съдържанието на захарите... или на нещо друго в тези  магически черешки!

Можем да си приготвим напитка като вземем 5 грама не смляна Cascara която да потопим за 5 минути или повече в 100мл вода при температура от 90°С. Приема се, че се получава най-добре при това съотношение - 5гр на всеки 100мл вода. Естествено тази рецепта може да променяме според желания интензитет и вкус.

Напитката от Cascara става сладка като се охлади, затова може да бъде интересна за консумация  и като студен чай. Кехлибарено оцветената инфузия на Cascara разкрива невероятно сладко питие което развива аромати на хибискус и мед.

В COFFERO разполагаме с Cascara du Salvador от Santa Elena Estate! Скоро ще бъде публикувана повече информация за този продукт.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Чай

Чай

Cascara - чаят от кафе

Cascara - чаят от кафе

"Cascara" в буквален превод от испански означава «обвивката на плода». В света на кафето ние използваме думата Cascara за изсушената месеста част на кафеената черешка.Тази Cascara обикновено "Cascara" в буквален превод от испански означава «обвивката на плода». В света на кафето ние използваме думата Cascara за изсушената месеста част на кафеената черешка.Тази Cascara обикновено 2018-05-29T14:33:32+03:00 Cascara - чаят от кафе

<p>"Cascara" в буквален превод от испански означава &laquo;обвивката на плода&raquo;. В света на кафето ние използваме думата Cascara за изсушената месеста част на кафеената черешка.<br />Тази Cascara обикновено се разглежда като страничен продукт от процеса на обработката на кафето. След като се отдели месестата част от черешката най-често се използва като компост за наторяване.</p> <p><a href="http://coffero.raz.bg/media/sites/94/2016/04/cascara_1.jpg"><img class="alignnone size-medium wp-image-1558" src="http://coffero.raz.bg/media/sites/94/2016/04/cascara_1-300x198.jpg" alt="Cascara" width="300" height="198" /></a></p> <p>Консумирайки се първоначално в определени страни в които се отглежда кафе като Йемен където се нарича Qishr (гореща напитка, направена от Cascara, джинджифил и понякога канела или индийско орехче), Cascara напоследък се превърна в модна напитка в кафенетата. В действителност напитката от Cascara в Йемен е по-популярна от кафето.&nbsp;В Боливия, е известена като Sultana, където се пие с или без добавена&nbsp;канела.&nbsp;Cascara се приема за първата напитка направена от кафееното растение, преди зърната да са печени и да са използвани за приготвянето на кафето, което познаваме днес.&nbsp;Това не е чай Cascara Sagrada (Rhamnus Purshiana), който е известен като мощно слабително ... така че няма нужда да се притеснявате!</p> <p>Cascara се приготвя чрез метода на инфузия, като чай. Съдържанието на кофеин в така приготвената напитка е доста ниско като остава ниско дори при продължителни инфузии. Въпреки това притежава ободрителен ефект който очевидно не се дължи на кофеина а може би на съдържанието на захарите... или на нещо друго в тези &nbsp;магически черешки!</p> <p>Можем да си приготвим напитка като вземем 5 грама не смляна Cascara която да потопим за 5 минути или повече в 100мл вода при температура от 90&deg;С. Приема се, че се получава най-добре при това съотношение - 5гр на всеки 100мл вода. Естествено тази рецепта може да променяме според желания интензитет и вкус.</p> <p>Напитката от Cascara става сладка като се охлади, затова може да бъде интересна за консумация &nbsp;и като студен чай.&nbsp;Кехлибарено оцветената инфузия на Cascara разкрива невероятно сладко питие което развива аромати на хибискус и мед.</p> <p><em>В COFFERO разполагаме с&nbsp;Cascara du Salvador от Santa Elena Estate! Скоро ще бъде публикувана повече информация за този продукт.</em></p>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки