Прясно изпечено "Специално Кафе" Етиопия, Гуджи Аяна

Прясно изпечено „Специално Кафе“ Етиопия, Гуджи Аяна

21лв.74лв.

Описание на продукта:

Прясно изпечено „Специално Кафе“ Етиопия, Гуджи Аяна пристига от зоната Гуджи която е добре известна област в южна Етиопия, разположена между зоните Борена и Бале.

Отличава се със силни аромати на лешник, карамел и шоколад. Това кафе има изразена киселинност която е доста комплексна. В чашата присъстват много флорални и сладки аромати които се смесват и задържат на небцето. Карамелени нотки присъстват в послевкуса.

Прясно изпечено „Специално Кафе“ Етиопия, Гуджи Аяна има типичен цветен, пикантен (мащерка) и цитрусов профил, напомнящ за най-доброто кафе Yirgacheffe. Всъщност регионът изнася кафе, наречена „Сидама“ или „Иргачеф“, в зависимост от техния етикет. Този Гуджи не е непременно типичен за Сидама (жълт плод, кайсия), а по-скоро за цветен Йъргашеф. Производителите на Гуджи са едни от най-търсените от купувачите на специално кафе.

Guji Highland Coffee Plantation е създадена през 2005 г. с цел да подготви и изнася най-добрите етиопски кафета. Аяна означава „красиво цвете“ в Амхарич, което е официален език на Етиопия. Това олицитворява цветния период, когато кафявите дървета са в процес на цъфтене.

Допълнителна информация

Регион

Гуджи

Ферма

Аяна

Сорт

Арабика, 100% Мока

Надморска височина

1800-2400 м

Обработка

Напълно измито

Клас

Q1

Резултат

89/100

Сертификати

ECX

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “Прясно изпечено „Специално Кафе“ Етиопия, Гуджи Аяна”