Mexico_decaf

Прясно изпечено“Специално Кафе“ Мексико, безкофеиново

15лв.52лв.

Описание на продукта:

Прясно изпечено Кафе Мексико, безкофеиново притежава балансиран характер и сладко-пикантен ароматен спектър с привкус съчетаващ сладост и деликатност с нотки на сушени плодове, фурми и лешници. Прясно изпечено много подходящо за еспресо!

Процесът на декофеинизиране с вода е естествен процес, при който не се използват химически разтворители. Този метод използва вода от мексиканските планини, която внимателно отстранява кофеина, докато зърната кафе останат 99% без кофеин, запазвайки отличителния произход и ароматните характеристики на зърната.
Процесът на декофеинизиране с вода е прост. Зелените зърна кафе се потапят във вода, която е свръхнаситена с разтворими ароматни компоненти на зърното без кофеин.

Този процес на отстраняване на кофеина е на принципа на осмозата. Осмозата е спонтанно общо движение на молекулите на разтворителя през частично пропусклива мембрана в място с по-висока концентрация на разтворено вещество, в посоката, която се стреми да изравни концентрациите на разтвореното вещество от двете страни. При специфични условия на температурата, потока и налягането, 50% от общият кофеин ще премине във водата, а 50% ще остане в зърната.

Методът за отстраняване на кофеина, използван за нашата селекция, е уникален процес, разработен от нашия мексикански партньор „Маунтин Уотър Просес“, който създава въглероден филтър, захващащ молекулите на кофеина във водния разтвор. Тази операция се повтаря в период от 10 часа, след което зелените зърна кафе са 99.9% без съдържание на кофеин.

Кафето се суши чрез сушилен процес на изпаряване, чрез който влагата в кафето се превръща в пара и се отстранява чрез струя за отвеждане на въздуха.

Image already added

Допълнителна информация

Регион

Алтура

Ферма

Ла Виктория

Сорт

Арабика – комбинация от сортове

Надморска височина

1000 м

Обработка

Напълно измито

Клас

HG – EP

Резултат

84/100

Декофеинизация

Без разтворители

1 review for Прясно изпечено“Специално Кафе“ Мексико, безкофеиново

  1. 5 от 5

    :

    От всички безкофеинови кафета, който съм пил това ми добада най-много. Добър вкус, аромат, найстина много малко кофеин и сравнително слаба киселинност.

Добавете отзив