Costa Rica_rio_jorho

Прясно изпечено „Специално Кафе“ Коста Рика, Рио Хорко

17лв.59лв.

Описание на продукта:

Прясно изпечено „Специално Кафе“ Коста Рика, Рио Хорко е с остър вкус с нотки на червени плодове и боровинки. Притежава балансиран характер със сладко-плодов ароматен спектър и привкус на препечен хляб. Кафе Коста Рика, Рио Хорко се състои от два сорта Арабика – Катура и Катуай.

Разположена в района на Таразу на няколко километра от Сан Хосе на 1700 м надморска височина върху стръмни вулканични склонове, фермата дължи името си на преминаващата през нея река Рио Хорко и е една от най-старите плантации в Коста Рика, датираща от 19 век. През 1910 г. тя е придобита от управителя Хорхе Селедон. Страстен мечтател, той трансформира 20-хектаровата плантация във ферма, разположена на стотици хектари земя. Неговата инвестиция изиграва голяма роля за световната слава на района Таразу.

Братята Луис и Хим Алфаро, внуци на Хорхе Селедон, управляват днес плантацията със същата ангажираност към качеството и с цел да произвеждат възможно най-доброто кафе в Коста Рика. Целият екип на Рио Хорко работи качествено за да произведе възможно най-доброто кафе, но големият успех се дължи на нейният управител Руди Азофейфа, прекрасен кафеен експерт, както и на отговорникът за фермата Луис Фалас.

Признаваме, че ни отне доста време докато успеем да намерим верният профил на изпичане но накрая резултатът си заслужава!

Повече за Кафе Тероар Коста Рика – Рио Хорко, Район Таразу.

Image already added

Допълнителна информация

Регион

Таразу (Коста Рика)

Ферма

Рио Хорко

Сорт

100% Арабика – Катура / Катуай

Надморска височина

1700 м

Обработка

Напълно измит

Клас

SHB EP

Резултат

85/100

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “Прясно изпечено „Специално Кафе“ Коста Рика, Рио Хорко”