Yemen2

Прясно изпечено „Специално Кафе“ Йемен, Матари

63лв.209лв.

Описание на продукта:

Прясно изпечено „СпециалноКафе“ Йемен, Матари притежава свеж характер със сладко-пикантен ароматен спектър и привкус на якода и сафида.

Скоро след откриването на кафето в Етиопия, кафееният храст достига до Йемен, където за него е писано още през 15 век от мистичните суфисти. След като култивирането на кафето в Йемен се разраства, то започва да се изнася от древното пристанище Ал Мака (от това пристанище произхожда модерният термин „Мока”).

Скоро от Йемен започват да се изнасят контрабандно сурови зърна и те дават началото на днешните многобройни кафеени разновидности, отглеждани по цял сват. Но кафето от Йемен си остава неповторимо…

Уникалността на кафето от Йемен се дължи на уникалността на самата държава Йемен. Това кафе се е развило през вековете изолирано от онези контрабандни зърна, от които се ражда кафето в останалата част на света. Традиционно кафето в Йемен се отглежда върху високи възвишения, сред трудни условия с малко валежи. В резултат сортовете, разработени в Йемен, оцеляват при суров климат. Те са резултат от вековна адаптация към уникални условия- ето защо самите разновидности са уникални за Йемен. Допълнителният натиск на условията върху растенията увеличава количеството на хранителни вещества и захари в черешките, в резултат на което се увеличава комплексността на чашата. В следствие на липсата на валежи, кафето от Йемен винаги е изсушено на слънце (естествен начин), което в последствие увеличава сладостта на вкуса в чашата.

Фабриката Райен е идея на трима приятели в търсене на първокласно кафе от Йемен. Те открили кафета със забележителни аромати и вкусове и приветливи и гостоприемни фермери. За съжаление, в следствие на непоследователност при доставката и преработката, резултатът не бил очакваният. През 2011/2012 г. те създават своя собствена фабрика в столицата Сана и започват да доставят кафе от най-добрите места в областта Бани Исмаил. Имат обширна мрежа от фермери и търговци в земеделските райони на Йемен. Връзките им се дължат на факта, че интересите на земеделските производители са техен основен приоритет.

Image already added

Допълнителна информация

Регион

Матари (Йемен)

Ферма

Фабрика Райен от различни малки производители

Сорт

100% Арабика – Мока

Надморска височина

1775-1950 м

Обработка

Натурално

Клас

-

Резултат

83/100

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “Прясно изпечено „Специално Кафе“ Йемен, Матари”