Ethiopia_sidamo

Прясно изпечено „Специално Кафе“ Етиопия, Сидама

19лв.69лв.

Описание на продукта:

Прясно изпечено „Специално Кафе“ Етиопия, Сидама от високопланинският район Сидама, разположен в южната част на Етиопия, е земята, където тези отлични етиопски кафета растат под постоянна предпазваща сянка.

27249310122_ae12b58c8a_k

Вулканичната почва на африканските разломни долини му придава характерния специфичен характер. Това изключително кафе предлага пикантни нотки на карамфил и черен чай. Върху небцето се усеща профилът Сидама. Високо се оценява заради жълтия плод, добра киселинност и кремообразно меко тяло. Притежава много добра дълготрайност на вкуса.

27276579361_87510fcac4_k

За нас това е специално и изключително кафе защото може да бъде приготвено наистина чрез всевъзможни начини и крайният резултат винаги да бъде изненадващо приятен! Благодарение на флоралнния вкусов профил който притежава това кафе особенно при приготвяне на филтърно кафе успяваме да усетим всяка нотка и да се принесем в друго измерение. Всичко това е придружено с богат аромат който подчелтава вкусовите усещания. Често очакванията ни от кафетата от Етиопия са високи но рядко се наслаждаваме на наистина добро такова. Затова сме изключително доволни, че открихме това разкошно кафе – 100% Арабика – сорт Мока, преминало напълно измит процес който подчертава и усилва потенциала му. До сега не сме открили начин по който това кафе да не ни хареса дори напротив то се е превърнало в мерна единица чрез която да сравняваме и оценяваме.

 

Image already added

Допълнителна информация

Регион

Сидама

Ферма

Марабу, различни малки производители

Сорт

Арабика, 100% Мока

Надморска височина

1500-2000 м

Обработка

Напълно измито

Клас

2

Резултат

82/100

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “Прясно изпечено „Специално Кафе“ Етиопия, Сидама”