El Salvador_ilamatepec

Прясно изпечено „Специално Кафе“ Ел Салвадор, Иламатепек

16лв.58лв.

Описание на продукта:

Прясно изпечено Кафе Ел Салвадор, от Иламатепек един превъзходен еспресо продукт. Фермата Аютепек е разположена близо до Санта Ана, върху склоновете на вулкан, наричан някога Иламатепек (на Науатъл, оригинален ацтекски език). Разположена върху вулканична почва точно под Ел Манцано, между 1000 и 1200 м надморска височина, тя обхваща 85 хектара земя. След редица експерименти, нашият приятел Емилио Лопез открива, че най-добрият начин да промотира фермата и нейното кафе е да направи идеален за еспресо „Фермерски бленд”.

Емилио Лопез

Той създава смес от 75% измито и 25% натурално кафе (без дефекти, благодарение на големия си експертен опит!). Тъй като се отглежда на средна надморска височина, то не развива силна киселинност, а плътно тяло и развити от тероара нотки на червени плодове, лешник и шоколад. Кафето може да се похвали с оригинален сетивен профил, което го прави проследяемо.

Куатро М е производител, мелничар и износител на най-финото оригинално кафе в Салвадор. Емилио Лопез решава да се включи в бизнеса с кафе през 2001 г. Неговото семейство от шест поколения отглежда кафе в Салвадор, но той иска да започне нещо ново и уникално за страната. През 2005 г. Емилио и неговият екип построяват мелница (el beneficio) в центъра на фермата Ел Манцано, за да обработват всичките си кафета и да контролират качеството на крайния продукт. Днес Куатро М се смята за една от най-добрите мелници в Централна Америка и има възможност да обработва всичките си кафета, използвайки различни методи с неизменен стремеж за постигане на съвършенство.

Повече за кафе Тероар Ел Салвадор, Иламатепек.

Image already added

Допълнителна информация

Регион

Иламатепек

Ферма

Аютепек

Сорт

Арабика – бърбън

Надморска височина

1050 м

Обработка

75% измит, 25% натурален процес

Клас

HG

Резултат

84/100

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “Прясно изпечено „Специално Кафе“ Ел Салвадор, Иламатепек”